Wie

 

De Structureerders is een initiatief van Rob Hartwig. Rob is een rustige, maar gedreven manager/adviseur met ruim 20 jaar werkervaring in diverse branches. Hierdoor heeft hij een zeer breed gezichtsveld ontwikkeld. Hij is zowel initiator als inspirator, en is in staat organisaties op gestructureerde wijze in beweging te krijgen. Zijn doortastendheid en creativiteit brengen hem vanuit de kern van het probleem naar een structurele oplossing.

Rob is hij standvastig en oplossingsgericht, heeft hij een pragmatische instelling en oog voor het Human Capital.

Van nature is Rob een intuïtieve beelddenker, die denkt in structuren en processen. Mede hierdoor is hij in staat om afdeling, organisatie, of zelfs branche overstijgende structuren te onderkennen en te vertalen naar generieke oplossingen. Hij kan sterk visualiseren, iets wat hem in staat stelt zijn ideeën helder te verwoorden en over te brengen op anderen. Rob kan goed met mensen omgaan en voelt zich snel ergens thuis. Hij is zowel loyaal aan zijn leidinggevende als aan zijn directe collega’s. Daarnaast is hij goed in staat te bemiddelen en/of een coachende rol aan te nemen.

Één van zijn meest waardevolle eigenschappen is dat hij in staat is zijn helicopterview te benutten en synergie te zien. Dit, gecombineerd met zijn goed ontwikkeld technisch en analytisch inzicht, stelt hem in staat snel een goed overzicht van de voorliggende situatie te verkrijgen en de onderliggende samenhangen te onderscheiden.

Rob is inzetbaar in verschillende rollen, maar voelt zich het meest thuis dicht bij de inhoud. Het bieden van een ander perspectief; dat is waar hij een passie voor heeft. Het liefst als pionier voor de verandering uit, met de organisatie op sleeptouw.